HUNSOR -Sweden Today

HUNSOR -Sweden Today

free, independent information resource

www.hunsor.se/ehunsor.html » Sweden by Hunsor

Kränkande av SVT:s Kobra om Ungern

Sweden TodayPosted by administrator Sun, October 27, 2013 18:20:29
Det svenska kulturmagasinet, Kobra, i SVT har äntligen gjort rätt för sitt namn.
Gifttänderna har satts i Ungern.


Kulturprogrammet, som sändes i SVT1 den 23 oktober, var en parodisk uppvisning av allt negativt man kunde hitta i Ungern. Syftet var tydligen att så långt som möjligt misskreditera landet och ungrarna.

Mest stötande var att programmet sändes just den 23 oktober, då Ungern, och vi ungrare födda i Ungern, högtidlighåller minnet av den Ungerska revolutionen 1956, då ungrarna ensamma utan hjälp utifrån, ville frigöra sig från Sovjetunionen och kommunismen.

För oss som satte våra liv på spel för frihet och demokrati, med början just den 23 oktober är programmet en kränkning! Tusentals dog och hundratals avrättades efter det att Sovjet hade krossat frihetskampen. Det varnas ofta för historielöshet. SVT1 och programmet Kobra är ett utmärkt exempel på detta.

Ungern är ett litet demokratiskt land med en för första gången efter andra världskriget vald högerregering, Fidesz. Fidesz med 2/3 majoritet är oberoende av de partier (rörelser) på yttersta högern, men framför allt helt oberoende av gammalkommunisterna. Det är tydligen detta som somliga inte gillar.

Göteborgs Posten, insändare av Károly Kardos

  • Comments(0)//sweden.hunsor.se/#post120