HUNSOR Observer

HUNSOR Observer

free, independent information resource

www.hunsor.se/ehunsor.html » Hungary by Hunsor

Zsolt Bayer: Kobras dokumentärfilm var ensidig och kränkande

CulturePosted by administrator Tue, November 05, 2013 11:27:41
Svenska televisionen har visat programmet Kobra, en 28 minuter lång ”dokumentär” den 23:e oktober om vårt fosterland. Om den Ungern, där Ni tjänstgör som ambassadör för den Svenska Kungariket.

Öppet brev till Svenska Ambassadören i Budapest

Ers Excellens!


Filmen är lögnaktig och kränkande. Falska och vanhedrande människor har gjort den. Det inser Ni också om Ni tänker efter att:
I Ert land finns ett parti som grundades 1988, som kallas Sverigedemokraterna (SD). Till detta partiet finns starkt knyten en rörelse, som heter Bevara Sverige Svenskt. Nämnda partiet och rörelsen har som huvuduppgift att begränsa invandringen. De arbetar för att skapa en ”demokratisk nationalism”, vill bevara det nationalistiska arvet och avvisar mångkulturalism. De förkastar homosexuellas rättigheter för adoption och äktenskap och vill återskapa den traditionella kärnfamilj modellen.
Ovan nämnda partiet fick 162 463 röster i valet år 2006 och steg därmed över tröskeln för att komma in i Riksdagen. De har dubblerat sina röster samma år i Kommunalvalet, 145 mandaten har de erhållit -dessa är över hälften av Sveriges kommuner.

Ärad Fru Ambassadör!

Om jag hade åkt till Sverige, gjort intervjuer med partiets styrelse och sympatisörer, klippt ihop det och visat det för hela världen att svenskarna är nationalister och rasister; hade Ni klagat? (Måste dock tillägga att nämnda partiet varken är rasistiskt eller nationalistiskt; bara med dagens ”mainstream” tankegång, som grundar sig på en skev och ohållbar ideologi.) I noterna av en stämningsfull svensk låt skulle jag berätta om att i dagarna förhandlade Marine Le Pen i Stockholm, ordföranden för det franska Nationalistiska Fronten och Jimmie Åkesson, ordföranden för Sverigedemokraterna. I dramatiska sviterna av mina bilder hade Ni upptäckt en svensk sångerska. Hon heter Saga, men kallas bara högerextremisternas ”svenska Madonna”. Hon uppträder ofta på evenemangen som svenska Nationalistiska Fronten anordnar, men har även rest för att stärka kampanjen för den Brittiska Nationella Partiet. På den här punkten vill jag påminna Er om att det finns en öppen nazistisk formation i Sverige, med namnet Nationalsocialistisk Front. Jag skulle besöka deras fester för att fotografera några otäcka bilder. Därefter hade jag letat upp den kurdiska kulturarbetaren som Almquist, Sverigedemokraternas andreman har förolämpat på öppen gata och kvinnan som ville hjälpa offret vid kränkningen. Efter detta skulle räcka visa bilder från maj månad som visar Stockholms och Malmös förorter i lågor, gnälla lite om polisens övergrepp som drabbar förstås alltid de stackars invandrare samt hitta en korkad svensk filosof som styrker allt detta och filmen är klar!

Skulle Ni protestera, Fru Ambassadör?

Ja, Ni skulle protestera! Och med all rätt! För att filmen skulle vara osann! På samma sätt skulle vara falsk om jag visat en film om människor i Ert land som diskuterar problematiken med att kissa stående eller sittandes och skulle antyda att i Sverige lever bara svagsinta.
Eller om jag hade gjort en film om svenskarna som varje helg hoppar upp på en båt att åka ”turer” och dricker sig redlösa, tills de tappar medvetandet och vrider sig i sina spyor. För detta är folk-idrott i Ert land, Fru Ambassadör! Men om jag hade antytt att alla är fyllon och riktiga svin, hade det varit ogrundad och falsk.

De ovan nämnda argumenten bevisar att alla som har gjort filmen, medverkat i filmen samt den svenska ”Public Service” televisionen (SVT) är ohederliga och hoppas att Ni inte lämnar detta utan kommentar!

Med all respekt, Zsolt Bayer
(översättning/fordító: Mrnewc)


  • Comments(0)//observer.hunsor.se/#post192
Next »